I'm home

Efter fyra timmar i bilen så är jag äntligen hemma. Bengan och hans firma har varit här och målat i köket, vardagsrummet och i hallen, trodde aldrig att våra väggar kunde bli så fina. De närmaste veckorna kommer vi spendera mycket tid på Ikea och det gillar jag, jag älskar Ikea.

Nu ska jag börja med den nya designen, så medan jag fixar den så bjuder jag på två bilder som jag tog när jag var i Dalarna.


En rubrik

Det har blivit väldigt tomt här på bloggen men det ska bli en ändring, eftersom jag befinner mig i Dalarna just nu så har jag inte orkat skrivit men imorn åker jag hem till huvudstaden igen och då blir det mer bloggande + en ny design. Ska bli riktigt skönt att få komma hem och på måndag blir det prao med Jossan på hunddagis, det ska bli riktigt roligt.

På MTV om en kvart så blir det en hel timma med Tokio Hotel, då de uppträdde i Grekland för några veckor eller dagar sen. Så det ska man ju självklart se. Ett tidigare inlägg la jag upp en video med TH när de spelar Noise live och det är från detta som ska visas på MTV.


Haha


Syrran tipsade om ett roligt videoklipp (ovanför), mycket skratt kommer det härifrån. Ibland brukar jag höra Sune och någon annan katt prata fast det slutar alltid med slagsmål. Sune är minsan en riktig ensamvarg om man ska säga det så.

JFSH

Namn: Josefine
Ålder: 16 år
Intressen: Djur, foto, musik, film och måleri
Musik: Simple Plan, McFly, Neverstore, Tokio Hotel, The Red Jumpsuit Apparatus, Good Charlotte m.fl


Paramore - That's What You Get


rädda majlo!!


Nu ska jag förklara kort varför vi ska rädda Majlo. Majlo är en amstaff hund och Majlo lever hos sina svenska ägare i Norge. Ägarna är Monia Johansson och Daniel som är svenskar, hursomhelst så bodde paret i Sverige förut och då skaffade de en amstaff och sedan flyttade de till Norge. Det de inte visste var att amstaffrasen är förbjuden i Norge och ingen hade sagt det till dom. Så en dag kom polisen hem till familjen men Monia eller Daniel var inte hemma men svärmoren var hemma. Hon släppte in polisen och förstog inget eftersom hon kunde inte Norska, polisen tog Majlo. De säger att de ska avliva Majlo eftersom han är förbjuden i Norge men det svensak paret har sagt om de bara får tillbaka Majlo så flyttar de tillbaka till Sverige. Så nu har dom gått igenom tingsrätten, då dom vann men fick inte tillbaka Majlo. Polisen var också skyldiga att betala familjens rättegångskostander men gjorde aldrig det. Men nu har polisen i Norge överklagat och i december möts dom igen. Så kom igen och hjälp hunden Majlo, skicka ett mail till: majlo@aftonbladet.se och skriv namn och ort i ämnerutan! Det är det ända ni behöver göra, skriva ert namn och ort. Vem vet kanske Majlo slipper avlivas.

Kanadensiska djurrättsorganisationen CVFAF uppmanar nu till en brevskrivarkampanj, där alla ska protestera till Norges justitieminister Knut Storberget. (från aftonbladet)
Om ni vill veta mer om fallet Majlo, klicka HÄR!

save the monkeys


För er som inte vet är jag en riktig djurvän. Mina favoritdjur är inte mindre än aporna. Alla bara skrattar när jag säger det och de skrattar ännu mera när jag säger att jag tycker apor är smarta och att jag vill jobba med apor. Det ända jag inte förstår varför de skrattar? Får man inte ha en dröm? Får man inte gilla apor? Får man inte tycka att apor är smarta? Jag förstår verkligen inte, förklara gärna.

Just nu har jag en dröm om att få åka till Afrika eller Malaysia och få jobba med gorillor eller orangutanger. Jag läste idag ett gammalt reputage om när flera gorillor blev mördade runt om i Kongo och Rawanda. Ärligt talat, hur fan kan man döda en gorilla? Eller framförallt att bara döda ett djur eller en människa, hur fan tänker man då? Förlåt men jag blir så jäkla sur bara när jag tänker på det. Tycker inte ni att alla förtjänar att få leva? Människor och djur? Jag förstår inte heller varför alla säger att djuren bara förstör t ex i trädgården. Men tänk igenom, det var ju dom som var här först och det är vi som kommer och förstör, inte dom.

favoriter under 2009

Nu har jag gått igenom mina bilder på datorn och har kommit fram till att jag har några favorit bilder som jag har tagit. Tänkte bjuda med de här på bloggen. Så nedanför ser ni några favoriter som jag har tagit under 2009:


är det bara jag?


Är det bara jag som längtar tills snön kommer? Okej det snöade lite idag men den snön stannade ju dock inte kvar.. Nej nu vill jag ha riktig snö så man kan åka i backarna. Idag pratade jag och familjen lite om vi ska åka med lillsyrrans skidgrupp (man ser ett litet ljus), det beror på vad julia vill men nu verkar hon vilja åka så det kanske blir en skidresa trots allt. Denna gång blir det Björnrike i Vemdalen, det verkar inte vara så stort men än sen. Synd att Norge ska vara så jäkla dyrt annars skulle jag lugnt vilja till Trysil i år igen eller Hemsedal. Norge har helt enkelt de bästa backarna. Jag rekommenderar verkligen Trysil för er som funderar på någon dyr skidresa men åk dock inte dit på påsklovet, sämsta snön är det där då.

johan falk - vapenbröder


Oj, oj, oj. Det går inte beskriva hur jäkla bra denna serie är! Andra filmen utav de nya Johan Falk filmerna. Om man gillar Beckfilmerna så gillar man dessa!. Finns tydligen 6 stycken nya Johan Falk filmer och jag är som sagt på andra filmen just nu. (Det är alltså en serie så börja med den första filmen och så vidare, annars blir det svårt att förstå) okej alla fattar väll det men ändå, hehe. Ska förklara kort om filmen: Uppföljaren av Johan Falk - Gruppen för särskillda insatser. Det blir bara mer och mer trubbel. Kan nog inte förklara bättre eftersom jag vill inte avslöja för mycket, hehe. Helt klart att denna är en utav de bästa serierna som jag har sätt. Tycker svenska actionfilmer är fan bäst, jag hatar verkligen amerikanska actionfilmer, dom hittar på för mycket helt enkelt..

hemstudiedag


Idag hade vi hemstudiedag inför Falun som vi ska till nästa vecka. Det blev inte så mycket pluggande men ska ta tag i det strax. Jag, jossan, ebba och johanna var en sväng till till mega centrumet. Köpte en t-shirt på Carlings (ovanför ser ni t-shirten), gillar tröjan väldigt mycket eftersom blå är en utav mina favoritfärger och apor är mina favoritdjur, måste dock sluta köpa mer blåa kläder, det är typ den ända färgen som finns i min byrå just nu.

Min fotoutrustning

Kamera:
Canon EOS 400D

Objektiv:
Canon EF-S 18-55mm Kit
Canon EF 50mm f/1,8 II
Canon EF-S 55-250mm f/4-5,6 IS

Övrigt:
Batterigrepp


RSS 2.0