29/4-2010


Idag var det en rätt bra dag. Vi fick äntligen en god mat i skolan: Pannkakor, det var länge sedan man fick pannkakor, säkert över ett halvår? Aja någon timma gick och sedan gick jag och några vänner ut en sväng och Amanda hade med sin longboard, ojoj, funderar faktiskt på att köpa en till sommaren men i så fall måste jag lära mig åka bättre, hah.

Avatar


Idag köpte jag den omtalade filmen Avatar (endast 79 kr!). Jag tänkte "äsch, den är ju egentligen rätt dyr så varför inte köpa nu när den är så billig", hah. Eftersom alla har sagt att den är så bra blev jag helt enkelt tvungen att köpa den, tydligen så ska den vara rätt lik Pocahontas handlingen enligt en vän till mig.

Från och med nu ska jag inte köpa fler filmer tills sommarlovet börjar, ska försöka hålla det nu. Förra veckan bestämde jag mig för att inte köpa en enda film på en månad, jo men gissa vad jag gör, jag åker till Rocks och köper upp min månadspeng och får ihop fyra filmer, hah.

Madame Tussauds London


London 2010

Ron Eldard - Zac Efron


Är det bara jag som tycker att Ron Eldard är sjuk lik Zac Efron i Black Hawk Down?


Black Eyed Peas - I Gotta Feeling Live


Black Eyed Peas - I Gotta Feeling Live
Är rätt trött på denna låt men va fan, hur coolt är inte detta?!!


I wonder


I wonder what it's like to be loved by you I wonder what its like to be whole
And I don't walk when there's a stone in my shoe All I know, that in time I'll be fine


Flags of Our Fathers


Det finns inga ord för hur... berörande denna film är. Flags of Our Fathers är baserad på en roman med samma namn av författaren James Bradley. Denna handlar om andra världskriget då en grupp amerikanska soldater åkte och vann slaget om den japanska ön Iwo Jima.

Kan säga såhär: Den hemskaste filmen hittills som jag har sätt som utspelar sig under andra världskriget. Se denna om ni tål krigsfilmer, en riktig hemsk film. Man blir helt fast om historien, får helt enkelt inte ur den ur mitt huvud.
Betyg: 5/5

25/4-2010


Ännu en ny header, ni får ursäkta att jag byter hela tiden men blir aldrig nöjd men nu känns det bra med den nya, den kommer nog få stanna i ett tag i alla fall.

Dagen har väl gått rätt snabbt. Vaknade runt 10 och slog ner mig i soffan och kollade lite på Summerland med syrran. Sedan rensade jag en massa kvitton och tjänade en hel hundralapp, hah. Jag hann också med att städa och rensa mitt rum. Det är en vanlig söndag för mig.

Filmmusik


Jag har blivit helt förtrollad av all filmmusik, har hittat en mängd musik som jag bara älskar. Bland annat är det från filmen Pearl Harbor

Black Hawk Down


Namn: Black Hawk Down
Skådespelare: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana, William Fichtner, Ewen Bremner, Sam Shepard, Gabriel Casseus, Kim Coates, Hugh Dancy, Ron Eldard, Ioan Gruffudd, Orlando Bloom m.m
Beskrivning: Det är år 1993. Elitförbanden har skickats till Somalia för att delta i en fredsbevarande FN-aktion. Deras uppdrag är att tillfångata två av Aidids högre befälhavare i området kring Bakaara Market i Mogadishu, Somalia. Men när de väl är ute på uppdraget så är det något som går fel och de blir instängda i 18 skräckfyllda timmar i den del av staden där Adidis mäktigaste trupper är stationerade.
Filmen grundar sig på verkliga händelser och är baserad på boken med samma namn av Mark Bowden.

Shit, nu har jag nog sätt den hemskaste filmen under mitt liv. Black Hawk Down är en riktig bra film som jag rekommender för er som gillar krigsfilmer och action. Filmen har några utav de kändaste skådespelare och de gör ett mycket bra jobb. Detta är en film som man sent kommer glömma...

Betyg: 5/5

The red bus


London 07

Positivt tecken?


Jag har märkt på senaste tiden att det står hur mycket som helst om djurplågeri i tidningarna och så vidare. Jag förstår inte varför de fick intresset just nu om att skriva om all dess djurplågeri och varför började de inte med det för länge sedan? Något som irriterar mig, visst jag tycker det är bra att de tar upp det men ändå varför just nu och inte för många många år sedan? Aja får väl se det som ett positivt tecken att de börjar bry sig om djuren.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


Jag antar att alla redan har hört för länge sedan att det ska komma en fjärde Pirates of the Caribbean, tänkte ta upp just om dessa filmer och den kommande filmen. Jag själv tycker att serien är väldigt bra men när jag hörde att det skulle komma en fjärde så blev jag lite små sur. Jag tycker att sista filmen slutade väldigt lyckligt (ni kommer väl ihåg att man ska kolla efter all text i slutet, där det kommer självaste avslutningen) men såklart sorligt också. Men när jag hörde att både Orlando Bloom och Keira Knightley inte ska vara med i fjärde + en annan regissör så undrar vad de håller på med egentligen? Jag tycker det är bra att både Bloom och Knightley har tackat nej i alla fall. Aja vi får väl se om cirka två år hur den fjärde filmen blir, jag kanske bedömer helt fel?

22/4-2010


Bild på Sune från förra sommaren

Idag fick mamma hem ett mail om att det är en katthona som söker ett hem. Det är en hona som är 4 år gammal och måste flytta ifrån sin familj för det finns två hankatter i dens familj som behandlar henne dåligt och därför måste ta bort henne. Vi fastnade direkt för henne men såklart måste vi tänka på Sune.. och pappa. Pappa vill inte och vem vet om Sune vill men jag kan tänka mig att han skulle nog bara bli glad över att ha en katthona som kompis. Ni förstår när Sune var cirka 1 år så var det en katthona som bodde i vårt område och de var typ lika gammla och de två var som ett team, de höll ihop hela tiden men sen en dag så kom hon aldrig till Sune och vi fick höra att hon hade blivit påkörd :(. Vi har också märkt att Sune inte kommer överens med hankatter, jag själv vet inte om jag skulle vilja ha katthonan, såklart vill jag så gärna ha henne men måste tänka på Sune, tänk om han känner att vi tar all vår energi (om man kan säga så?) till henne och då kommer kanske Sune inte vilja komma hem till oss mer, det vill vi ju inte att det ska hända. Så jaa, vi klarar oss med vår älskade katt/hund Sune, familjens clown, hah.

-

ny header


Changeling


Namn: Changeling
Skådespelare: Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, Michael Kelly
Beskrivning: Christine Collins är en ensamstående mamma till sin 9 åriga son Walter. En dag när Christine kommer hem från sitt jobb så har Walter försvunnit spårlöst. Fem månader senare hittar polisen Walter men när mor och son ska återförenas så märker Christine att det inte är rätt pojke.
Filmen är baserad på en sann berättelse.

Ojoj, jag visste inte att filmen skulle vara såhär bra. En riktig hemsk och sorlig film och att den är baserad på en sann historia gör att den blir extra hemsk. Men helt klart en mycket sevärd film.
Jag har aldrig riktigt gillat Angelina Jolie men nu har det förändrat, hon är verkligen en otrolig bra skådespelerska och gör sin roll riktig bra.

Batyg: 5/5

20/4-10


Idag har vi studiedag så jag började med att gå till gymmet med mamma vid åtta tiden och höll på där i en timma. Jag känner mig riktig bra, jag brukar gå två gånger i veckan men vill gå mer men får helt enkelt vänta tills betygen är satta så jag inte stressar ihjäl mig. Eftersom jag ska typ bara vara hemma i sommar så ska jag spendera min tid åt mest på gymmet, jag ser faktiskt fram emot det, hah.

Vill just nu gärna spendera några hundralappar på filmer men jag ska inte, eller kanske bara en film som är på rea?
Filmer jag vill ha just nu:
Trångt i Kistan
Atonement
Old Dogs
New In Town
Black Hawk Down
Flags of Our Fathers
Slaget vid Passendale
The Reader
The Express

Sky


Idag fick jag för mig att himmlen var extra vacker, fråga mig inte varför men så var det bara. Bilderna blev kanske inte så jag hade tänkt mig dåra men hur som helst så var faktiskt himmeln riktig fin.  

Nittonde april tvåtusentio


En ny dag och en ny vecka. Pratade med min syvlärare och fick mitt älskade lösenord så imorn eller under de kommande tre veckor kan jag fixa mina omval, ska dock bara ändra mitt andra val och så vidare. I skolan blev det inte så mycket gjort, jag och min teknikgrupp skulle börja bygga på ett hus men nix, det blev bara tjafs så jag har ingen aning om hur vi ska bli klara tills på fredag + ska man hinna med en skriftlig uppsats som jag inte ens fattar vad man ska skriva om...

Clothes


Sum 41 - Pieces


Sum 41 - Pieces


,
Efter att ha gått igenom hela huset men hittade inget papper med koden så gick jag istället ut i det vackra vädret och krattade bort löv.

Just nu sitter jag och lyssnar på dessa fantastiska låtar från Pocahontas (filmen), man blir så lugn av låtarna.
Favoritlåtarna är nog: Colors Of The Wind (svenska), Savages - Part 1 & 2, I'll Never See Him Again, Skirmish, Execution och Farewell.


18/4-2010

Får jag bli mer dum i huvudet? Jag har lyckats slarva bort pappret där min kod och all information inför gymnasieval och datum. Jag sökte som alla andra såklart i januari men efter jag hade lämnat in allt så har jag lyckats lägga pappret med koden och allt någonstans i mitt rum eller så har jag slängt det... Så idag ska jag gå igenom mitt rum, om jag inte hittar det jävla pappret så ska jag prata med min syvlärare och hoppas att han kan fixa fram mitt lösen.

Best movie: Pearl Harbor


Bästa filmen enligt mig är Pearl Harbor, min absoluta favoritfilm. En film som jag rekommenderar för alla.

17/4-2010


.

Jag är så jäkla trött på att aldrig få leva ett normalt liv. Alltid nya människor i huset, man får aldrig vara sig själv eller umgås normalt. Oftast längtar jag tills jag får flytta hemifrån och slipper allt detta, då mitt nya liv börjar.

Nobody said it was easy


Nobody said it was easy, It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy, No one ever said it would be this hard


Tävling hos Michaela


Nu har Michaela startat igång en fototävling med teamt vår. Priset är ett reflexskärm 5 i 1(110cm) från tvspelsweb.se. Ovanför ser ni mitt bidrag

Back To The Future


Back To The Future/Tillbaka till Framtiden handlar om 17-årige Marty som känner uppfinnaren Dr. Emmett Brown och han har tillverkat en tidsmaskin. Den kan som sagt göra så att man åker tillbaka i tiden eller framåt och vid ett tillfälle for de iväg till framtiden, rättaresagt 2015 (om jag minns rätt?). Den här filmen är från 1980 talet och då i själva filmen: 2015 fanns det bilar och allt möjligt som åkte i luften och massor med annat som inte finns idag än. Jag tycker det är rätt komiskt att se vad man trodde, eftersom 2015 är bara om några år nu och man trodde att det fanns bilar som åkte runt i luften och så vidare. Okej det kanske de inte trodde att det fanns men ändå. Det finns tre filmer med Tillbaka till Framtiden, del 1, del 2 & del 3.

Vad jag själv tycker om de tre filmerna så tycker jag att de är helt okej filmer, man har ju hört av många kända personer som säger att dessa är deras favoritfilmer, men favoritfilm är nog inte de för mig, men de är helt okej men efter ha sätt de några gånger så blir de rätt tråkiga.
Betyg: 2/5

Ressugen


Jag har blivit riktig ressugen, vill till så många olika ställen. Just nu skulle jag vilja resa till: Vancouver - Canada, Någonstans i Grekland, Los Angeles - Usa, Orlando (disneyland, hah) - Usa, Hawaii - Usa, Någonstans i Alaska - Usa, Sydney - Australien, Någonstans i England och Irland.
Jag har räknat ut att jag har varit i 11-12 länder under mitt liv men jag ska besöka fler.

Djurplågeri

Jag hatar enormt mycket djurplågeri och allt åt det hållet, bara att skada ett djur gör mig så jäkla förbannad och ledsen. Nedanför ser ni bilder på torterade djur, varning för känsliga tittare.Ett misstag


Att ni var så falska visste jag inget om, men nu när tiden har gått så har
jag insätt att ett utav mina största misstag var att jag blev eran vän...


Elfte april tvåtusentio


Bild från förra sommaren
Nu kan gärna våren få stanna kvar. Det är ju bara cirka 2 månader kvar i skolan och sen säger man tack och hej, och sedan börjar man på gymnasiet, LÄNGTAR!!

The Red Jumpsuit Apparatus - Damn Regret


The Red Jumpsuit Apparatus - Damn Regret


2009


The Hangouver och The Ugly Truth är några utav de bästa (roligaste) filmerna som kom ut under 2009 enligt mig

10/4-2010


Idag tog jag och johanna en snabb sväng in till stan och jag fick tag på en t-shirt (ovan).
Idag är det faktiskt en speciell dag, det är nämlingen så att pappa fyller år idag så släkten kommer och det ska firas.

Light


Lights will guide you home And ignite your bones And I will try to fix you


Tom Cruise


Tom Cruise
Madame Tussauds - London, England 2010


Simple Plan - What If


Simple Plan - What If


Camden Town


London, England 2010

Flyboys


Namn: Flyboys
Skådespelare: James Franco, Martin Henderson, Jean Reno, Jennifer Decker, David Ellison, Abdul Salis, Phillip Winchester, Tyler Labine
Beskrivning: Det är år 1917 och första världskriget är i full gång i Europa och Usa vill inte träda in i kriget. En grupp av unga amerikaner åker iväg till Frankrike för att kämpa i den franska Air Service, redo att slåss sida vid sida med främmande soldater och redo att lyfta första världskrget upp i luften. Detta är den sanna berättelsen om den Escadrille Lafayette - Usa:s första stridspiloter.

Jag säger bara: Äntligen!
Har velat se Flyboys hur länge som helst och idag hittade jag den på Rocks, så nu slapp jag beställa efter den med frakt och allt, mycket billigare och mycket snabbare. Helt klart en mycket sevärd film.

Betyg: 5/5

Boring

Bästa veckodagen: Lördag
Humör: Trött
Favoritgodis: Vet inte
Är det nåt du absolut inte äter: En hel del
Kläder just nu: T-shirt och mjukis
Musik just nu: Mika - Happy Ending
Favoritsaft : Päron
Dagens längtan: Sommar
Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du nåt instrument: Nej
Dagens frisyr: Toffs
Har du några homosexuella vänner: Nej
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Bio eller promenad: Promenad
Dagens borde: Plugga
Snarkar du? Nej
Rädd för insekter? Yes
Det här är jag bra på: Hm... vet inte
Vad vill du jobba som? Målare, Filmreggisör, Författare, Veterinär
Chips eller godis? Godis
Skriver du dagbok? Nej, anldening är att om jag börjar så glömmer jag alltid skriva
Har du tatuerat eller piercat dig? Nej
Hur många syskon har du? 2
Är du rädd för blod? Nej
Anser du att du är stark? Hah nej
Något du inte kan leva utan: Filmer, musik, djur, familj, vänner
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe eller te? Inget
London eller Paris: London
Favoritfärg: Blå, Grönt, Rött, Lila
Född: Stockholm
Nationalitet: Sverige


Håkan Hellström


Håkan Hellström är bara för bra!


Ny

En liten  ny uppdatering av designen. Lite större och så.


World behind my wall


The sun will shine like never before One day I will be ready to go, see the world behind my wall


7/4-2010


En berättelse som sätter sig i ens huvud


Jag kan verkligen inte få ut denna film ur mitt huvud.


Comedy Movies


En liten ekorre


Den här lilla ekorren kan man säga bor utanför mitt fönster. Varje dag ser jag ekorren och plockar mat, den får nog tacka mina snälla grannar som har mat på deras trädgård året om.   

Beastly


En snabbtitt på Beastly som släpps i juli, filmen är baserad på Alex Flinn's novel med samma namn. Om jag har fattat det rätt så är filmen/novelen som skönheten och odjuret. Skådespelare som vi kommer få se är inte mindre än Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens och Mary-Kate Olsen.

Kent - Utan Dina Andetag


Kent - Utan Dina Andetag


It was a day in March


När jag var på Madame Tussauds i London så gick jag förbi denna finfina tavla. Johnny Depp när han spelade Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean, jag tycker nog att det är hans bästa roll hittills.

20:00

Nu har jag klurat ut en ny header mina vänner


3/4-2010

Min dag har bestått av:


Jag har börjat skriva igen efter cirka 5-6 år sedan.


En hel del musik har det också blivit.


Hade riktigt tråkigt i ett bra tag så jag gick bara runt och ja, resultatet ser ni ovanför.


Sedan blev det måla/rita ägg och nördiga Johanna gjorde som ni ser ett ägg med spanska flaggan


Spotify


Äntligen har man Spotify


Hur tänkte jag?


Hur kunde jag byta bort ett så stort rum till ett sådant litet rum? Jag förstår inte hur jag tänkte.


En ung Jane Austen


Namn: Becoming Jane/En ung Jane Austen
Skådespelare: Anne Hathaway, James McAvoy
Beskrivning: (Slö som jag är, taget från wikipedia) Denna gång är berättelsen om Jane Austens liv. Filmen utspelar sig när Jane var 22 år gammal och inte ännu hade gift sig, något hennes föräldrar oroar sig för. När en utav de rikaste män i Hampshires frågar efter Janes hand så tackar hennes familj ja åt henne. Samtidigt förälskar sig Jane i irländaren Tom Lefroy som tillbringar sin sommar hos sina släktningar. Tom har misskött sina stuider i London och som straff skickas han ut på landet och paret inleder en romans. Men med Toms rykte och Janes familjs beslut kan kärlekshistorian bara sluta på ett sätt...

Jag kan verkligen filmer, jag menar att jag är en jäkel på att välja rätt filmer, hah. En riktig bra film, jag gillar filmer som utspelar sig flera år tillbaka, vet inte riktigt varför men jag tycker det är rätt häftigt att se hur allt kan förändras t ex språket, kläder, miljön och så vidare. Om man gillar Stolthet & Fördom så gillar man nog denna film också. Kan säga såhär: Jag har en ny favoritfilm.

Betyg: 5/5

Right now I want this


RSS 2.0