Simple Plan - Welcome To My Life


Simple Plan - Welcome To My Life


En sann historia


Det blev en kort skoldag för mig idag, eller skoldag kan man ta bort. Efter någon timma i skolan så mådde jag så dåligt så jag gick hem. Men det intressanta som var idag, det var nämligen att det var en man i 70 års ålder som skulle berätta om hans historia när han överlevde under andra världskriget i Warszawa. Det går inte att beskriva hur coolt det var, att det står en man framför en som har överleft i Warszawa under andra världskriget, det är ju fan stort. Jag tycker det är helt fantastisk att de människor som har överleft under andra världskriget, att de åker runt och berättar t ex för skolor om vad de har uppleft, det tycker jag är jaa, det går inte beskriva. 

Jag kan rekommendera att se filmen Pianisten, den utspelar sig under andra världskriget och just i Warszawa. Skrev ett tidigare inlägg om filmen så om ni vill veta mer är det bara att läsa min recension av filmen.

1001 Filmer du måste se innan du dör


Efter två veckor försenad så kom äntligen denna bok hem till mig: 1001 Filmer du måste se innan du dör. Det är hela 959 sidor och det är filmer från 1902 till 2004, så jag har en hel del att läsa och se. Ska räkna ihop hur många filmer jag har sätt som finns med i boken. Så nu ska jag ägna mig nån timma och kolla igenom boken, jag har bestämt att om jag inte hinner se alla 1001 filmer så ska jag i alla fall se hälften, haha.

2 timmar & 43 minuter senare:
Av de 1001 filmer har jag sätt 20 filmer, hah:
Snow White And The Seven Dwarfs/Snövit och de sju dvärgarna - 1937
Dumbo - 1941
En Kärlekshistoria - 1970
Hajen - 1975
Star Wars Episode IV:A New Hope 1977
Grease - 1978
E.T - 1982
Back To The Future/Tillbaka Till framtiden - 1985
Forrest Gump - 1994
Lejonkungen - 1994
Babe - Den Modiga Lilla Grisen - 1995
Toy Story - 1995
Schindler's List - 1993
Titanic - 1997
Gladiator - 2000
Jalla! Jalla! - 2000
The Lord of the Rings: The Fellowship of the ring - 2001
The Pianist - 2002
The Lord of The Rings: The Two Towers - 2002
The Lord of The Rings: The Return of the King - 2003

Jag...jag har...

Jag har gjort något fruktansvärt...jag...jag har beställt hem tre nya filmer.


Here On Earth


Namn: Here On Earth
Skådespelare: Leelee Sobieski, Chris Klein, Josh Hartnett
Beskrivning: När Kelley och Jasper deltar i en biltävling och av misstag skadar en restaurang som ägs av Samantha Cavanaugh föräldrar. Båda blir dömda att utföra samhällstjänst genom att reparera skadan. Trots att Kelley kommer från en rik familj och Jasper föräldrar är i arbetarklassen, hittar de snart själva falla för samma tjej. Kelley och Samantha börjar umgås i hemlighet men när Jasper får reda på att hans flickvän är med Kelley så förändrar allting.

Ni kanske tycker att det låter som en typiskt amerikansk film men den är mer än så. Here On Earth är en riktig bra film men också en väldigt sorlig film. Om ni får chansen att se filmen så ta vara på den.

Betyg: 5/5

Peace


En bild som är tagen med min mobil. Så här kan en äcklig skollunch se ut med mina vänner. Peace.

23:10


Take me back where I belong


Mando Diao - Gloria


Mando Diao - Gloria


Syrrans skosamling


Jag är bara tvungen att visa er min syrras skosamling. Hon samlar eller har i alla fall många skor från märket Babycham, de säljs bara i England så jaa en massa skor fick hon med sig hem från London. Hon har sammanlagd 6 par, jag tycker det är rätt många, jag själv äger just nu bara två par skor.. De skor från Babycham är rätt coola, men de vita (som ni ser ovanför) är nog snyggast enligt mig.

26/3-2010


När Ebba tog fram en stor vit sak ur sin väska så trodde jag inte mina ögon, hon hade fått en bärbar mac dator!! Fan vad avis jag är på henne just nu, men självklart glad för hennes skull. Men en vacker dag ska jag också ha en mac dator, jag får klara mig på min mega bärbara datorn, missuppfatta mig inte, jag är väldigt nöjd med min dator men en mac dator skulle man ju liksom inte tacka nej till.

Today


Today was a good day


Salem Al Fakir - Keep On Walking


Salem Al Fakir - Keep On Walking


Summer pictures


projekt


Fick en förfrågan för ett tag sen om jag inte kunde visa mitt projekt som jag höll på med i bild/slöjd till skolan, jo men självklart kan jag det. Ni ser det ovan! Det ska föreställa en tavla då det är en filmremsa med mina intressen. Man ser inte så tydligt för själva bitarna (där så kallade mina intressen sitter) de står faktiskt utåt, jag vet, jag förklarar dåligt men hur som helst så fotade jag i fel vinkel och kan inte fotografera om för den är i skolan just nu och får sitt omdöme, så detta får räcka. (och jag vet att jag inte kan måla kameror, hah)

The Pianist


Namn: The Pianist/Pianisten
Skådespelare: Adrien Brody, Emilia Fox, Thomas Kretschmann
Beskrivning: Pianisten handlar om den polske pianisten Wladyslaw Szpilman som är jude under tiden nazisternas utbredning över Europa under andra världskriget. Han och hans familj skickas till ett arbetsläger men en SS-soldat drar ut honom ur ledet och ger honom en chans att fly.

Ännu en film som utspelar sig under andra världskriget. The Pianist har vunnit flera priser bland annat 3 Oscar och det är helt klart filmen värd. Filmen är väldigt hemsk tycker jag, en utav de värsta filmerna som jag har sätt som utspelar sig under andra världskriget men också otrolig bra. The Pianist är en baserad på en sann historia.

Betyg: 5/5


Ben & Jerry's - Peanut Butter Cookie Dough


Igår testade jag den nya glassen från Ben & Jerry's, och jaa.. hmm.. nja inte den godaste glassen jag har ätit, så mitt svar är att den inte alls var god. Är heller inte den personen som verkligen älskar deras glassar men man vill ju självklart prova på när det kommer något nytt. Jag håller mig nog till magnumglasserna och daimstruten, haha. Så denna glass är för er som gillar jordnötssmör så är denna glass något för er.

-


Come and help me fly


I have started again


Jag har fått min inspiration tillbaka och det betyder mycket målande. En utav de bästa sakerna jag vet är nog att bara att få sitta och måla med musik i öronen, det stora + med det är att det kanske blir min framtid. Jag menar inte att bli värsta konstnären, det jag menar är målare, världens härligaste jobb enligt mig.

En dålig dag blev till en bra dag

Töntig rubrik men rubriken är faktiskt sant.
Det är nämligen så att jag kom med i Emmas fototävling! Happy!
Om ni tycker att jag förtjänar en röst så kan ni klicka här.
Min kära vän Sara kom också med i tävlingen!
Nedanför ser ni mitt bidrag, temat är känslor


TanumStrand, Grebbestad


Om någon funderar på att vara nere i västkusten under sommarn men inte vet vart, då ska jag tipsa om ett fantastisk ställe: TanumStrand. TanumStrand ligger i Grebbestad som ligger längs västkusten, cirka 1 timma från Göteborg har jag för mig. TanumStrand ligger vid en hamn så det är rätt många båtar som ligger längst hamnen. Jag har varit där två sommrar och jag skulle göra vad som helst för att åka dit igen. Världens mysigaste ställe, det kan jag lova er. Man bor i stugor eller hotell. Det är rätt stort men ändå litet på något konstigt sätt. Det är väldigt mycket norskar som brukar komma dit, jag tycker det bara är trevligt, älskar deras språk, haha. Vet inte vad jag ska berätta mer... de har det mesta som t ex en strand, stort varuhus, golfbanor, mini-golf, tennisbanor, fotbollsplaner, badhus, restaurang, jaa allt ni kan tänka er. Dock så var det några år sedan jag var där sist (2005-2006 har jag för mig) så jag vet inte om de har ändrat något men min vän Ebba var där för 1 eller 2 år sen och jaa vad jag fattade det som var det fortfarade underbart.

Gilbert Grape


Namn: What's Eating Gilbert Grape/Gilbert Grape
Skådespelare: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis
Beskrivning: Gilbert Grape bor i den lilla staden Endora med sin familj. Han har ansvar för sin utvecklingsstörde lillebror Arnie och sin abnormt överviktiga mamma så han lär nog aldrig komma ifrån hemstaden. En dag kommer Becky till staden och hon får Gilbert att tänka på ett och annat.

En ny film som har hamnat i min bokhylla dock är filmen rätt gammal, den kom faktiskt ut det året jag föddes. Det var pappa som rekommenderade denna film och jag tackar för det. Otrolig bra film men ibland blev det lite trögt enligt mig. Men helt klart är denna Leo's bästa roll + Titanic, han är bara för bra!

Betyg: 3/5

23:47


London, England


Tävling hos Emma


Nu har Emma startat igång en fototävling med inriktning känslor, det man tävlar om är ett reflexskärm från tvspelsweb.se. Om du också vill vara med och tävla så trycker du här. Ovanför ser ni mitt bidrag, en härlig sommarkväll.

Mayday Parade - I Swear This Time I Mean It


Mayday Parade - I Swear This Time I Mean It


Första grillningen


Rubriken säger allt.


20/3-10, en härlig dag


Såhär såg det ut hos mig idag. Det var helt blått, en stor sol och runt 20 grader i solen, det kallar jag bra väder. Så som ni förstår så spenderade jag min tid mycket ute i det vackra vädret men imorn ska det tydligen bli snö! Fan... Får hoppas att det vackra vädret kommer tillbaka snart

Führerns elit


Namn: Napola - Elite für den Führer/Führerns Elit
Beskrivning: Denna gång går jag efter fodralet: När den unge boxaren Friedrich får chansen att undervisas vid en Napola - en strikt patriotisk elitskola - ser han det som en chans att komma ifrån fattigdomen och sin antinazistiska far. Mitt under brinnande världskrig gör sig Friedrich snabbt ett namn i ringen, och hans patriotiska övertygelse går inte att ta miste på. Men samtidigt utvecklar han en nära vänskap med guvernörssonen Albercht, som inte är lika övertygad om nazismens överhet. När Albrecht efter ett våldsamt uppdrag med blodig utgång tar det farliga beslutet att vända ideologin ryggen, måste Friedrich välja mellan att trotsa regimen och hjälpa sin vän, eller ge efter för ondskans makt...

Skådespelare: Max Riemelt, Tom Schilling

Efter att ha hört hur bra denna film är så var jag bara tvungen att klicka hem den. Jaa, jag gjorde ett riktigt bra köp ska ni veta dessutom har den blivit en favoritfilm hos mig. En otrolig bra film och bra skådisar. Filmen har fått många finfina priser och det är den minsan värd. 

Betyg: 5/5


I love my new watch


Bride Wars


Namn: Bride Wars (Bröllopsduellen)
Beskrivning: Liv och Emma har varit bästa vänner i hela sitt liv. Tillsammans har de planerat deras bröllop och när det väl är dags att gifta sig så går de till den populära bröllopsgurun Marion St. Claire. Av ett misstag så hamnar deras bröllop på samma dag och tid och båda vägrar byta dag..

Skådespelare: Kate Hudson, Anne Hathaway

Från början tyckte jag att filmen verkade vara rätt töntig men folk berättade hur bra den var och jag kollade in trailen ett antal gånger och till slut såg jag filmen. Jag kan säga att jag bedömde den helt fel, en riktig rolig film helt enkelt.

Jag tänkte börja med att sätta betyg på de filmer jag har sätt så jaa första betygen nedanför.
Betyg: 3/5

ny header

Har fixat en ny header, mer kommer fixas på bloggen inom kort


Shine your light


Shine your light down on me Lift me up so i can see Shine your light
when you're gone Give me the strength To carry on, carry on


Madame Tussauds London


Som ni förstår var vi på Madame Tussauds i London. Kan säga att jag hade sjukt kul där.
Men det jag inte förstår är att folk verkar inte bry sig om vaxdockorna, liksom de vinglade inte bara lite! Fan, visa respekt! Det gör väl inget om man kan vara lite försiktig?
I alla fall.. de som jag tycker liknade mest var nog Tom Cruise, Jim Carrey, Johnny Depp, Britney Spears och Leonardo Dicaprio.
+ Om ni besöker Madame Tussauds så måste ni gå skräckrundan!

Äntligen är det någon som fattar


Äntligen är det någon som förstår!


Hanson - If OnlyHanson - If Only

När jag satt på flyget till London så gick jag igenom mina låtar på ipoden och hittade denna låt, ojoj säger jag bara. Ni förstår, när jag var runt 6-7 år så var dessa killar mina idoler. Nu? Tyvärr men If Only är fortfarande lika bra.


David Desrosiers


London - Flygresan + Camden Town


7 mars 2010 (mycket text)


Idag beställde jag hem 5 filmer (ovanför), endast 300 kr. Varför jag beställer hem filmer är för att jag "bytte" med farmor i England så jag fick 300 svenska kr och hon fick av mig i pund (300 kr = cirka 27 pund). Inte nog med att jag beställe hem filmer så köpte jag Here On Earth, Bride Wars och The Ugly Truth i England + McFly - Radio:Active - Live At Wembley så jag har många filmer att kolla på :). Jag var noga med att köpa filmer som fanns på svensk text, orkar inte sitta och tänka på vad de säger så jaa.. det kanske var lika bra annars skulle jag nog ha kommit hem med ännu fler filmer, haha.

Nu åt de filmer jag har beställt hem. Jag har länge velat beställa hem A Walk To Remember, säkert i flera år men det har bara aldrig blivit av. Har sätt den filmen redan, eller jaa typ när jag var 10 år (såg att den var från 15 år nu, hah), minns bara att den var så jäkla bra. Sen har vi Mulan 2, har också velat ha denna film i flera år. Ni förstår jag och min syster växte upp med första Mulanfilmen så jag vill ju såklart se Mulan 2, kan också säga att Mulanfilmen är en utav mina favorit tecnkade filmer, ska kanske fixa en lista på favoritfilmer i tecknat sen? Aja som ni ser har jag beställt också Chocolat, Stolthet & Fördom och Lucky Number Slevin. Har sätt de förutom Lucky Number Slevin, jag själv tycker den verkar vara väldigt bra. Stolthet & Fördom är en utav mina favoritfilmer men har aldrig haft den på dvd (sätt endast på tv & ipod), så jag kände att det var dags för att kunna se den på dvd. Sen har var det den sista: Chocolat, har också sätt den men dock för något år sedan, den är riktigt bra så jag tog den helt enkelt också, haha.

Ursäkta för all text, men när det kommer till filmer har jag mycket att prata om, hah.

Hemma

Då var man hemma i kalla Sverige igen. Har haft det riktigt bra i London kan jag säga er, en massa shopping och riktigt bra väder! Det var sol varje dag (grönt var det) och i fredags var det som varmast runt 10+ tror jag. Jag hade med mig kameran så en del bilder kommer nog komma upp. Nedanför ser ni ett utav de saker jag har köpt.


London


Om 6 timmar sitter jag i bilen påväg till Arlanda för att ta sedan flyget till London, kommer hem igen på lördag kväll. Vem vet jag kanske träffar på någon i McFly, hah det tror jag inte men vem vet, drömma kan man ju.

2 mars 2010


en härlig dag


Min dag har bestått av att måla, måste säga att det är riktigt härligt.


My sister's keeper


Beskrivning: Anna är född för att vara donator till sin cansersjuka syster Kate. Anna vill inte längre ge bort saker från sin kropp och bestämmer sig för att sätta ett stop. Hon kämpar för att få sin frihet men riskerar att splittra sin familj.

Okej, dålig beskrivning men jag tycker att alla borde se den, en riktig sorlig film vill jag varna er för.

Skådespelare
: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin


Mitt i prick


Cypern 09

Godmorgon på er alla. Jag måste bara berätta att det är något otroligt med min hjärna. Jag ska som sagt till London på onsdag och jo självklart i natt hade jag två drömmar om att jag är på ett flygplan och vi kraschar, verkligen jätte roligt det ska bli och flyga nu. Jag brukar inte vara flygrädd men vad fan, två drömmar om att man kraschar, det borde ju fan betyda något? X) aja får väl hoppas att allt går bra.

När vi ändå är inne på flygplan och kraschar så måste jag berätta en sjuk sak. När jag var på Gran Canaria för något år sen. Vi skulle ta planet hem, alla har satt sig och vi skulle snart lyfta, jo men gissa vad jag ser? Jag kollade upp i taket och där sitter något avlångt fast med silvertejp, alltså shit då trodde jag verkligen att flygplanet skulle explodera, att det var en bomb. Jag vågade såklart inte säga något men under hela flygturen till Sverige så satt jag där och bara väntade på att något skulle hända. Det var nog den värsta flygturen jag har varit med om men som ni förstår hände det aldrig något, tackar för det!

RSS 2.0